Gemiddeld elektriciteitsverbruik in België

Tegenwoordig heeft bijna iedereen in België een elektriciteits- en/of gasaansluiting. De hoeveelheid energie die je verbruikt is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn daarom ook grote verschillen tussen huishoudens in elektriciteitsverbruik. Lees meer over het gemiddelde elektriciteitsverbruik in België op deze pagina.Gemiddeld elektriciteitsverbruik in België


Gemiddeld elektriciteitsverbruik in België

In België ligt het gemiddelde elektriciteitsverbruik van gezinnen rond de 3.500 kWh. Dit cijfer is gebaseerd op elektriciteit die afgenomen wordt van het net. Gezinnen met zonnepanelen en een terugdraaiende teller halen dit cijfer naar beneden.


Huishouden kWh per jaar
1.200
1.600
3.500
3.600
7.500

Hoe weet je hoeveel elektriciteit je verbruikt?

Je elektriciteitsverbruik is afhankelijk van verschillende zaken, zoals de manier waarop je je woning verwarmt, het aantal gezinsleden, je eigen gewoontes en comfortwensen, in het bezit zijn van zonnepanelen of een warmtepomp, aantal elektrische apparaten, de isolatie van je woning, etc.

Van je energieleverancier ontvang je ieder jaar een jaarafrekening. Op die jaarafrekening kun je nagaan hoeveel elektriciteit je het afgelopen jaar hebt verbruikt. Wil je graag je elektriciteitsverbruik in de gaten houden? Neem er dan je oude jaarafrekeningen bij. Op die manier kun je nagaan of je verbruik is gestegen of gedaald. Daarnaast kun je ook een slimme meter aanschaffen om je verbruik te monitoren.

Hoeveel kost mijn elektriciteit bij een andere energieleverancier?

Hoeveel je betaalt voor je elektriciteit hangt ook af van je energieleverancier en het type contract dat je hebt. Bij Pricewise kun je gemakkelijk energie vergelijken en op die manier de verschillende prijzen voor elektriciteit bekijken. Ken je je elektriciteitsverbruik niet? Maak dan een keuze uit de verschillende gezinsgroottes.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.