Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken via Pricewise is makkelijk. Op basis van je persoonlijke situatie vinden wij in een mum van tijd de beste deals voor je. Deals die je vaak niet bij de energieleverancier zelf kunt krijgen. Door onze scherpe tarieven bespaar je via Pricewise gemiddeld € 250,- per jaar op je energiefactuur.Energieleveranciers vergelijken

Waarom energieleveranciers vergelijken

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan betaal je waarschijnlijk honderden euro’s te veel. Mensen die vaak overstappen, kunnen rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt besparen op je energiekosten? Dat is gemakkelijk. Vul je gegevens in en vergelijk alle energieleveranciers. Zo bekijk je de beste deals op basis van je verbruik en wensen.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energieleveranciers vergeleken en ben je klaar voor de overstap? Nadat wij je aanvraag ontvangen hebben, zien we toe op een vlotte overstap. Binnen 14 kalenderdagen krijg je bericht van je nieuwe leverancier. Na dit bericht heb je 14 dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe leverancier het contract bij de oude leverancier op en ben je officieel overgestapt. Verhuis je? Dan moet je wel zelf je oude contract opzeggen.

100% onafhankelijk energieleveranciers vergelijken

De energieprijzen in onze energievergelijker zijn altijd actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Energieleveranciers hebben geen direct of indirect belang bij Pricewise. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij ontvangen van elke energieleverancier een vergoeding van gelijke hoogte na een overstap. Dat is ons verdienmodel.

Wij regelen exclusieve deals

Wij onderhandelen iedere dag met leveranciers om voor jou de beste deals te regelen. Deze exclusieve energie-aanbiedingen kun je niet bij de leverancier zelf krijgen. Door bij Pricewise op nummer 1 te staan, krijgt een energiemaatschappij veel nieuwe klanten. De voordeligste deals staan altijd boven aan in de vergelijker. Een leverancier moet dus veel korting geven om een nummer 1-positie te behalen. Op die manier houden wij de markt scherp!

Welkomstkortingen

Veel energieleveranciers bieden een welkomstkorting aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstkorting vaak pas aan het einde van je energiecontract uitgekeerd. Als je voor een 1-jarig contract kiest en ieder jaar opnieuw energieleveranciers vergelijkt en overstapt, kun je telkens opnieuw gebruikmaken van de welkomstkorting. Die korting ligt vaak tussen de € 100,- en € 300,-. Ontvang je dit ieder jaar? Dan kun je dus vele euro’s besparen!

Energieverbruik

Je energieverbruik is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het aantal personen in je huishouden, de grootte van je huis, hoe goed je huis geïsoleerd is, het aantal elektrische toestellen in je huis, hoe zuinig je met energie omgaat én of je zelf ook elektriciteit opwekt. Aan de hand van zonnepanelen bijvoorbeeld. Let je op je verbruik, dan kun je energie besparen.

Opbouw energiefactuur

Je energiefactuur bestaat uit verschillende onderdelen: de energieprijs, de nettarieven en de heffingen. De energieprijs is de opbrengst voor je energieleverancier. Daarnaast heb je de nettarieven. Die betaal je voor het vervoer van de energie tot bij je thuis. Dit bedrag wordt later overgemaakt aan je netbeheerder. Er zijn drie soorten nettarieven: distributienettarieven, transmissienettarieven en transportnettarieven. Daarnaast heb je voor mensen die zelf energie opwekken ook het prosumententarief. Tot slot zijn er de heffingen die je aan de overheid betaalt. Deze bestaan uit: de energiebijdrage, de federale bijdrage, de bijdrage energiefonds en de toeslag voor beschermde klanten voor aardgas. Door energieleveranciers te vergelijken kun je de goedkoopste energieleverancier voor jou vinden en kun je ervoor zorgen dat je minder betaalt voor je energie.

Vergelijken energieleveranciers: waar moet je op letten?

Bij Pricewise kun je contracten van alle energieleveranciers vergelijken. Wij geven je een compleet overzicht van de markt. Met de meeste energieleveranciers hebben we een overeenkomst. Daardoor kunnen we vaker betere tarieven aanbieden. Ook energieleveranciers waar we geen overeenkomst mee hebben, worden getoond in de energievergelijker. Zo heb je een eerlijk overzicht!