Wat is een EAN-code

EAN staat voor Europees Artikel Nummer of European Article Number. Elke elektriciteit- of gasaansluiting in België heeft zijn eigen unieke EAN-code. Als je zowel elektriciteit, als aardgas hebt, heb je dus twee EAN-codes. Energieleveranciers en netbeheerders gebruiken deze codes. Dit om de leveringspunten voor elektriciteit en/of aardgas te kunnen identificeren.


EAN-code

 

Waar vind ik het EAN-nummer terug?

Een EAN-code is een getal bestaande uit 18 cijfers. De code begint altijd met de cijfers 54. Via deze code kan je netbeheerder zien wie aangesloten is en wie jouw leverancier is. Deze code is onmisbaar bij alle communicatie tussen jou en je netbeheerder of energieleverancier. Je vindt jouw EAN-code terug op je energiefactuur. Of je kunt je code opvragen bij je netbeheerder.
 

Opgelet! Als gevolg van de AVG, of de vernieuwde wetgeving met betrekking tot de privacy van de persoonsgegevens, mogen netbeheerders EAN-codes niet langer doorgeven via de telefoon. Wanneer je je EAN-code(s) niet kunt terugvinden, kun je online een formulier invullen op de website van je netbeheerder om je EAN-code(s) op te vragen.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.