V-test van de VREG

V-test is de online vergelijkingstest van de VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. Met v-test kun je alle elektriciteits- en aardgasproducten van de verschillende energieleveranciers in Vlaanderen vergelijken. Het is niet mogelijk een contract af te sluiten via v-test. Meer weten over v-test? Op deze pagina lees je meer informatie.V test

Energievergelijker

De energievergelijker van de VREG werkt op een gelijkaardige manier als de energievergelijker van Pricewise. V-test kijkt naar je verbruik voor energie. Op basis daarvan rekent de v-test uit hoeveel je zou moeten betalen, indien je nu een nieuw contract afsluit bij een energieleverancier. Hou er hierbij rekening mee dat het gaat om een schatting en niet om een exacte berekening. Als je door verhuizing of door een andere reden je verbruik niet kent, kun je dit aangeven. De berekening gebeurt dan op basis van een gemiddeld verbruik voor de grootte van je huishouden.

Hoe werkt het?

Via Pricewise kun je vervolgens een aanvraag doen voor een nieuw energiecontract op de site. Bij de v-test krijg je enkel een overzicht met de verschillende contracten die voor jou in aanmerking komen. In het begin van iedere maand wordt de v-test geactualiseerd met de nieuwe energiecontracten en –prijzen. De v-test geeft zelf aan dat het enkele dagen duurt om deze gegevens te verwerken. Je kunt daarom beter enkele dagen wachten met vergelijken.

Nadat je energieleveranciers hebt vergeleken, moet je zelf contact opnemen met de leverancier die je op basis van de v-test hebt gekozen. De nieuwe leverancier zal vervolgens je huidige contract opzeggen.

Jaarlijkse vergoeding

Daarnaast bevat de v-test nu ook informatie over de aanrekening van de jaarlijkse vergoeding per energiecontract. De jaarlijkse vergoeding is een vergoeding die de leverancier aanrekent om de administratieve kosten te dekken. Denk hierbij aan het opmaken van je energiefactuur, de organisatie van de klantendienst, etc. De aanpak verschilt van contract tot contract. Deze informatie is enkel beschikbaar voor nieuwe energiecontracten, die nu worden aangeboden. Voor je bestaand contract, kun je je beter informeren bij jouw energieleverancier.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.