V-test van de VREG

V-test is de vergelijkingstest van de VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. Met v-test kun je alle elektriciteits- en aardgasproducten van de verschillende energieleveranciers in Vlaanderen vergelijken. Het is niet mogelijk een contract af te sluiten via v-test. Meer weten over v-test? Op deze pagina lees je meer informatie.


V test

Energievergelijker

De energievergelijker van de VREG werkt op een gelijkaardige manier als de energievergelijker van Pricewise. V-test kijkt naar je verbruik voor energie. Op basis daarvan rekent de v-test uit hoeveel je zou moeten betalen, indien je nu een nieuw contract afsluit bij een energieleverancier. Hou er hierbij rekening mee dat het gaat om een schatting en niet om een exacte berekening. Als je door verhuizing of door een andere reden je verbruik niet kent, kun je dit aangeven. De berekening gebeurt dan op basis van een gemiddeld verbruik voor de grootte van je huishouden.

Hoe werkt het?

Via Pricewise kun je vervolgens een aanvraag doen voor een nieuw energiecontract op onze site. Bij de v-test krijg je enkel een overzicht met de verschillende contracten die voor jou in aanmerking komen. Daarna moet je zelf contact opnemen met de leverancier die je op basis van de v-test hebt gekozen. De nieuwe leverancier zal vervolgens je huidige contract opzeggen.