Alles over energieleverancier Belpower


Let op: Belpower heeft sinds 12 juni 2018 geen leververgunning meer in Vlaanderen.

Belpower levert groene energie aan de particuliere markt, alsook aan de zakelijke markt. Wil je weten of Belpower bij jou past? Alle belangrijke informatie over Belpower vind je op deze pagina.


Energieleverancier Belpower


In verschillende landen thuis

Belpower is onderdeel van de Belgische Reibel-groep, een bedrijf in transport en logistiek dat humanitaire hulporganisaties ondersteunt. Naar aanleiding van een opdracht van een ngo kwamen ze in aanraking met hernieuwbare energie. Hieruit volgde het idee voor de oprichting van Belpower. Belpower is niet enkel actief in België, maar ook in Italië, Frankrijk, Spanje en Californië. Belpower levert groene elektriciteit en daarnaast kan je bij dit bedrijf ook terecht voor zonnepanelen. Op die manier wil het de behoefte aan fossiele brandstoffen verminderen.

Gegevens:

Belpower International N.V.
Vilvoordsesteenweg 11
1120 Brussel

Belpower verliest vergunning

Sinds 12 juni 2018 heeft Belpower niet langer toegang tot het distributienet in Vlaanderen. Dit betekent dat zij geen elektriciteit meer mogen leveren. De reden hiervoor is financiële problemen. In Wallonië en Brussel is Belpower voorlopig wel nog leverancier. Sinds de vrijmaking van de energiemarkt in 2003 is het de eerste keer dat een vergunning wordt ingetrokken.

Belpower heeft in Vlaanderen zo’n 6.000 klanten. De netbeheerders: Eandis en Infrax voorzien deze klanten in de tussentijd van stroom. Je komt dus niet zonder elektriciteit te zitten. Klanten van Belpower kunnen via de energievergelijker van Pricewise makkelijk overstappen naar een andere energieleverancier.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.