Alles over energieleverancier Ebem

Ebem biedt duurzame energie en levert zowel elektriciteit als aardgas in heel Vlaanderen aan de particuliere en zakelijke markt (zelfstandigen en KMO’s). Wil je weten of Ebem bij jou past? Hieronder hebben we alle belangrijkste informatie over Ebem op een rijtje gezet.


Energieleverancier Ebem

 

Wie is Ebem?

Ebem is opgericht in 2002 in Merksplas en sinds 2003 biedt de leverancier energie aan in heel Vlaanderen. Naast het leveren van 100% groene energie, produceert Ebem ook zelf stroom door middel van een biogasmotor. Daarmee produceert het bedrijf voldoende groene stroom voor 700 gezinnen. Deze zelfgeproduceerde stroom voegt de leverancier toe aan het openbare distributienet. Daarnaast beheert Ebem ook twee projecten met zonnepanelen.

Duurzame energieprojecten

Ebem voldoet aan de Kyoto-doelstellingen, die opdragen om niet meer dan 975 ton CO2 uit te stoten per jaar. Verder verbruikt Ebem geen niet-hernieuwbare grondstoffen of aardolie. Ze blijven ook steeds op zoek gaan naar duurzame energieprojecten. Op de planning? Ze willen groente-, fruit-, en tuinafval (gft) vergisten en op die manier opnieuw elektriciteit produceren. Ook de warmte die hierbij vrijkomt, zal gebruikt worden. Dit doen ze samen met het IOK (Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen) en het VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek).

Gegevens:

Ebem BVBA
Industrieweg 3-5
2330 Merksplas

Ebem vergelijken met andere energieleveranciers?

Bij Pricewise vergelijk je Ebem met andere energieleveranciers!

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.