Energieprijzen: alles over de energieprijzen in België

Vaste energieprijzen blijven tijdens je volledige contractduur gelijk. Variabele energieprijzen kunnen elke zes maanden stijgen of dalen. Verschillende invloeden op de energiemarkt bepalen of de energieprijs hoger of lager wordt. Bijvoorbeeld de schommeling van de olieprijzen. Mede daarom is energieleveranciers vergelijken zeker de moeite waard, zodat je altijd het goedkoopste contract vindt.De energieprijzen in België

Vaste en variabele energieprijzen

Er is een verschil tussen vaste en variabele energieprijzen. De variabele energieprijzen kunnen elke zes maanden stijgen of dalen. Door een vast tarief te kiezen, voorkom je dat je ineens meer gaat betalen. Bij een variabel energietarief profiteer je wel wanneer de energieprijs daalt. Maar wanneer de energieprijzen stijgen, moet je meer betalen. Over het algemeen is een contract met een vast tarief goedkoper. Daarom raden wij meestal aan om hiervoor te kiezen.

Overheidsheffingen

Op je energiefactuur vind je ook de heffingen die je aan de overheid moet betalen voor energie. Dit bedrag betaal je in eerste instantie aan je energieleverancier. Deze stort het bedrag vervolgens door aan de overheid. De heffingen die je aan de overheid moet betalen, bestaan uit drie bijdragen: energiebijdrage, federale bijdrage en bijdrage energiefonds.

Tips tegen hoge energieprijzen

  • Voor kostenbesparing adviseren wij om een vast energiecontract te nemen voor 1 jaar;
  • Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct voor jou het voordeligste is;
  • Neem een kijkje op onze pagina over verschillende manieren om energie te sparen.

Vergelijk energieprijzen

Als je nog nooit bent overgestapt, betaal je waarschijnlijk te veel voor je energie. Door energieleveranciers te vergelijken, kun je heel wat geld besparen. Pricewise vergelijkt alle energieleveranciers in België. We trekken niemand voor en tonen geen top 3, maar het volledige overzicht van de markt. Op die manier zetten we de prijzen van leveranciers onder druk en kun je als consument profiteren van de beste deals!

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.