Alles wat je moet weten over gevelisolatie

Is spouwmuurisolatie geen optie of is de gevel van je huis in slechte staat? Dan kun je opteren voor gevelisolatie. Door de gevel te bedekken met isolatiemateriaal krijgt je woning een nieuwe look én is deze opnieuw goed beschermd. Bovendien stijgt zo ook de waarde van je huis. Daarnaast zorgt gevelisolatie voor minder uitstoot van broeikasgassen. Zo verminder je het broeikaseffect en de klimaatverandering.


Gevelisolatie

Isolatie aan de buitengevel

De prijs voor elektriciteit die je terugvindt op je factuur, bestaat uit verschillende onderdelen: de elektriciteitsprijs, de nettarieven en de heffingen. De prijs voor elektriciteit wordt door de energieleverancier zelf bepaald, zo kunnen leveranciers zich onderscheiden van de concurrenten. Hierbij komt nog de kost voor de investeringen in de productie van groene stroom en warmte-krachtkoppeling (WKK). Deze kunnen door de leverancier apart gerekend of meegerekend worden in de energieprijs. Verder heb je nog de nettarieven voor het vervoer van de elektriciteit en de heffingen die je aan de overheid betaalt.

Isolatie aan de binnenkant van de gevel

Stel je wilt graag je huis isoleren, maar je mag het uiterlijk van je huis niet veranderen? In dat geval kun je kiezen voor gevelisolatie van binnenuit. Dit door een voorzetwand te plaatsen. Dit kan op verschillende manieren. Meestal wordt een voorzetwand aangebracht aan een houten of metalen rooster. Deze is bevestigd aan de draagmuur. De ruimte tussen het rooster en muur wordt met geschikt isolatiemateriaal opgevuld. Je kunt ook kiezen voor warmte-reflecterende folie of kant-en-klare isolatiepanelen.

Kies je voor gevelisolatie? Let dan goed op de juiste isolatiewaarden, zodat je volop kunt genieten van je woning. Wil je graag nog meer voordeel? Bekijk dan de andere manieren om de woning te isoleren en de subsidies die de overheid voor handen heeft voor isolatie.