Alles over spouwmuurisolatie in België

Een spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen 3 à 6 centimeter open ruimte. Deze tussenruimte (of spouw) opvullen met isolatiemateriaal is een goede investering. Op die manier krijg je een lagere energiefactuur én stoot je minder CO2 uit. Zo draag je je steentje bij aan minder broeikaseffect en klimaatverandering. Wil je meer weten over spouwmuurisolatie? Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie. Spouwmuurisolatie

Verschillende materialen

Als je huis gebouwd is tussen 1920 en 1975 dan is de kans groot dat je nog geen spouwmuurisolatie hebt. In dat geval wordt isolatie van buitenaf in de spouwmuur geplaatst. Een gespecialiseerd bedrijf maakt gaatjes in de voegen van je woning. Hier wordt de isolatie doorheen gespoten. De gaatjes worden na afloop opnieuw zorgvuldig gedicht. Er worden verschillende materialen gebruikt als spouwmuurisolatie: glaswol, steenwol, EPS-parels en schuim.

Voordelen spouwmuurisolatie

Geen grote afbraakwerken. Spouwmuurisolatie kan op minder dan een dag geplaatst worden. Om je investering terug te verdienen, moet je rekenen op twee à vijf jaar. Andere voordelen van spouwmuurisolatie? Het voorkomt schimmel- en vochtproblemen in huis, in de zomer blijft je huis koeler en het zorgt bovendien voor akoestische isolatie.

Juiste isolatiewaarde

Kies je voor spouwmuurisolatie? Let dan goed op de juiste isolatiewaarden, zodat je volop kunt genieten van je woning. Wil je graag nog meer voordeel? Bekijk dan ook de subsidies die de overheid voor handen heeft voor woningisolatie én wat je nog meer kunt doen om de woning van isolatie te voorzien.