Wat is een slimme thermostaat?

Aan de hand van een slimme thermostaat krijg jij meer grip op je energieverbruik. Op die manier kun je energie besparen. Wat goed is voor je portemonnee en het milieu. Op deze pagina vind je meer informatie over slimme thermostaten.


Slimme thermostaat

Energiesparen met de slimme thermostaat

Met de slimme thermostaat is het mogelijk om de temperatuur in je huis op een afstand te regelen. Dit via internet of je smartphone. Zo kun je bepalen welke temperatuur je woning moet hebben op verschillende momenten van de dag. Daarnaast maken sommige thermostaten het mogelijk om verlichting of andere huishoudtoestellen op afstand aan of uit te zetten. Op die manier kun je nog meer besparen op je energiefactuur!

Voordelen slimme thermostaat

De voordelen van de slimme thermostaat op een rijtje:

  • Je kunt de slimme thermostaat op afstand bedienen. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken dat je je verwarming onnodig laat aanstaan;
  • Sommige slimme thermostaten houden rekening met de buitentemperatuur, om de kamertemperatuur te regelen;
  • Slimme thermostaten houden rekening met je verbruik in het verleden om je te helpen besparen;
  • Via slimme thermostaten kun je regelen dat verschillende kamers, verschillende temperaturen hebben;
  • De meeste slimme thermostaten kunnen zichzelf inschakelen, wanneer er iemand thuis is. Dit door middel van bewegings- of lichtsensoren.
Als je ook nog wilt besparen op je energiekosten, dan is het verstandig om energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.