Energie besparen met een warmtepomp?

Met een warmtepomp zorg je op een milieuvriendelijke manier voor warmte in je woning. Een warmtepomp haalt warmte uit de grond en/of buitenlucht. Individuele warmtepompen zijn aan de prijzige kant. Een hybride warmtepomp (HR-107 combiketel) is dan een betere optie. Lees meer over hoe een warmtepomp werkt.


warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt als volgt: de warmte uit de grond en/of buitenlucht wordt in de warmtepomp langs een verdamper geblazen. In die verdamper ontstaat vervolgens een gas. Dat gas wordt door een compressor samengedrukt, waardoor veel warmte vrijkomt. Uiteindelijk komt deze warmte langs een warmtewisselaar, die de warmte gebruikt voor het verwarmen van het water in de centrale verwarmingsketel.

Een warmtepomp werkt met een (naar verhouding) lage temperatuur. Daarom wordt de pomp vaak aangesloten op een laagtemperatuursysteem, zoals vloerverwarming of wandverwarming. Wanneer je woning na-geïsoleerd is (isoleren van bestaande woningen) kun je het systeem ook aansluiten op bestaande radiatoren. Naast de warmtepomp heb je ook de warmtepompboiler, die net een beetje anders werkt.

Uiteraard kun je via Pricewise gemakkelijk energie vergelijken en onmiddelijk besparen op je energiekosten.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.