Energie besparen met een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een speciaal type warmtepomp. De warmte dient in dit geval om het water in de boiler op te warmen. Het is een energiezuinig alternatief voor de elektrische boiler. Een warmtepompboiler verbruikt namelijk tot 3 keer minder energie dan een elektrische boiler. Wil je meer informatie over warmtepompboilers? Op deze pagina kom je meer te weten over de werking ervan.


warmtepompboiler

Hoe werkt een warmtepompboiler?

De werking van een warmtepompboiler is vergelijkbaar met die van een warmtepomp. Een warmtepompboiler haalt ook warmte uit de buitenlucht. Dit gebeurt via een ventilatiesysteem. Dit systeem stuurt de warme lucht door een warmtewisselaar gevuld met koelvloeistof. Hierdoor ontstaat een gas. Dat gas wordt vervolgens samengedrukt door een compressor. Zo krijgt het gas een nog hogere temperatuur. Daarna wordt het gas naar een tweede warmtewisselaar (condensor) gestuurd in het boilervat. Daar geeft het gas zijn warmte af aan het tapwater. Zo ontstaat condensatie. Een aanwezig expansieventiel zorgt ten slotte voor de verlaging van de temperatuur en de druk van de vloeistof. Daarna herhaalt de cyclus zich opnieuw.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.