Gemiddeld gasverbruik in België

Sommige huishoudens hebben naast elektriciteit ook aardgas in huis. De hoeveelheid energie die je verbruikt is afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn daarom ook grote verschillen tussen huishoudens in aardgasverbruik. Hoewel je aardgasverbruik in kubieke meter (m3) wordt gemeten, wordt het voor het gemak omgerekend naar kWh op je energiefactuur. Wil je graag meer te weten komen over je gemiddeld gasverbruik? Op de pagina vind je meer informatie.Gemiddeld gasverbruik in België


Gemiddeld gasverbruik in België

Een gemiddeld Belgisch huishouden verbruikt zo’n 2.326 kWh aardgas per jaar. Dit als aardgas enkel gebruikt wordt om te koken en om water op te warmen. Wanneer aardgas ook nog wordt gebruikt voor de verwarming, stijgt het verbruik naar zo’n 23.260 kWh per jaar.


Huishouden kWh per jaar
12.000
18.000
23.000
27.000
30.000

Hoe weet je hoeveel aardgas je verbruikt?

Van je energieleverancier ontvang je ieder jaar een jaarafrekening. Op die jaarafrekening kun je nagaan hoeveel aardgas je dat jaar hebt verbruikt. Wil je graag je aardgasverbruik in de gaten houden? Neem er dan je oude jaarafrekeningen bij. Op die manier kun je nagaan of je verbruik is gestegen of gedaald.

Je aardgasverbruik is afhankelijk van verschillende zaken, zoals de manier waarop je je woning verwarmt, het aantal gezinsleden, je eigen gewoontes en comfortwensen, de isolatie van je woning, etc.

Hoeveel kost mijn aardgas bij een andere energieleverancier?

Hoeveel je betaalt voor je gas hangt ook af van je energieleverancier en het type contract dat je hebt. Bij Pricewise kun je gemakkelijk energie vergelijken en op die manier de verschillende prijzen voor aardgas bekijken. Ken je je gasverbruik niet? Maak dan een keuze uit de verschillende gezinsgroottes.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.