Pricewise vindt dat iedereen de beste deal verdient

Pricewise is met recht een van de grootste energievergelijkers van Nederland en werd twee jaar op rij ‘Website van het Jaar’ in de categorie vergelijkingssites. Ook in België hebben we al jarenlange ervaring. Dagelijks onderhandelen we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart. Zo regelen we vaak kortingen voor je die je niet via de aanbieder zelf krijgt.


En zo begon het...

Hans de Kok (l) en Niels Brölman (r)
Niels Brölman (l) en Hans de Kok (r), 2017
 

Het idee om een vergelijkingssite te starten, ontstond toen oprichters Hans de Kok en Niels Brölman elkaar ontmoetten in Zuid-Afrika. Twee ondernemers met een duidelijke visie: consumenten de mogelijkheid bieden om snel en eenvoudig hun energiefacturen te vergelijken en zo te profiteren van het beste product aan de beste prijs. Niet veel later, in 2006, was de oprichting van Pricewise een feit. En wat begon als een innovatieve start-up groeide snel uit tot een autoriteit en internationale organisatie.


Onze werkwijze

Alles wat wij doen, doen we voor de klant. Dat zeggen we niet alleen, dat doen we ook! We geloven in eerlijk zijn. Dat zijn we tegen elkaar en dat zijn we ook naar de klant. We zijn transparant over ons verdienmodel. Leveranciers met wie we commercieel samenwerken, hebben geen zeggenschap. Bestuur en zeggenschap liggen sinds de oprichting van Pricewise volledig bij Hans en Niels.

We krijgen een vergoeding van de energieleveranciers per afgesloten contract. Voor deze vergoeding leveren wij een groot aantal essentiële diensten. We ontwikkelen en verbeteren voortdurend onze software, zodat jij makkelijk en transparant de energiemarkt kunt vergelijken.

Onze productmanagers onderhandelen over de scherpste tarieven voor je. Onze experts halen alle addertjes voor je boven het gras. En onze klantendienst helpt je met je vragen tijdens het vergelijken, aanvragen en overstappen. Maar ook lang erna. Bovendien beïnvloeden onze vergoedingen op geen enkele wijze de resultaten van onze vergelijkingen. We trekken niemand voor. We tonen geen top 3, maar een uitgebreid en duidelijk overzicht.


Jaren ervaring in België

Sinds 2012 organiseert Pricewise groepsaankopen in België. Zowel met de consumentenorganisatie Test-Aankoop, als met de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Ons nieuwste project in België? Limburg Stapt Over met de communicatieve ondersteuning van de Provincie Limburg.

De groepsaankopen voor West- en Oost-Vlaanderen organiseren we voor de vijfde keer dit jaar en inmiddels zijn zo'n 412.815 consumenten in België overgestapt. Pricewise is daarom zeer bekend met de Belgische energiemarkt. 


Naar een betere energiemarkt

Niet alleen in Nederland en België stappen consumenten via ons over. We organiseren in tal van Europese landen groepsaankopen voor energie. Al meer dan 2,5 miljoen consumenten hebben zo bespaard op hun energiefactuur. Pricewise is hiermee een van de grootste Europese overstapservice voor energie. Lees meer over deze campagnes.

Door onze onderhandelingen:

  • verhogen we de transparantie binnen de energiemarkt;
  • dwingen we betere voorwaarden af voor consumenten;
  • zorgen we voor meer concurrentie tussen energieleveranciers;
  • maken we consumenten beter bekend met de voordelen van overstappen.

Dit alles leidt tot lagere energietarieven en betere producten voor de consument.


Pricewise Website van het Jaar

In 2015 én 2016 werd Pricewise in Nederland uitgeroepen tot vergelijkingswebsite van het jaar. ‘Website van het Jaar’ is de grootste Nederlandse online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. De Populairste vergelijkingssite worden was een grote eer voor ons. In 2017 en 2018 zijn we als tweede geëindigd, zowel in de categorie ‘beste’, als ‘populairste’ vergelijkingswebsite.


Meer informatie?

Neem dan contact op met onze klantenservice via 0800 70 518. Ze staan op werkdagen van 9.00 tot 20.00 voor je klaar.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.